Kunstwerken professioneel digitaliseren en reproduceren - DIGITAL-SCAN

Bel voor informatie
Specialist in vele digitaliseringsprojecten. Scherp in prijs - kwaliteit en service
Ga naar de inhoud
Kunstwerken, schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen
Art-scanner aan het werk met canvas schilderijDIGITALISEREN
Uw kunstwerken professioneel laten digitaliseren hoeft zeker geen kostbare aangelegenheid te zijn. Digital-Scan bewijst dat u. We digitaliseren en reproduceren kunstwerken voor particulieren en voor zakelijke klanten (kunstenaars, musea, instellingen etc). Ook internationaal genieten we veel bekendheid. Iedereen is welkom.
Bij het digitaliseren en reproduceren van kunstwerken zoals schilderijen, aquarellen en potloodtekeningen wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de totale uitvoering. Uiteraard omdat het meestal om kwetsbare, unieke afbeeldingen gaat en natuurlijk om een perfect resultaat te bereiken.
Even snel een schilderij fotograferen is geen optimale manier om een goede reproductie te maken van kunst. Zonder de juiste kennis van zaken verkrijgt u geen goede resultaten. Het is namelijk heel moeilijk om een schilderij egaal uit te lichten en dan de problemen die je krijgt met reflecties, onvoldoende dieptescherpte en te lage resolutie.
Verder is het ook belangrijk dat de kleuren en de details zo consistent en exact mogelijk worden overgebracht.
Onze specialistische apparatuur is in staat om alle details en de textuur van het origineel perfect te reproduceren.
Een digitaal bestand van uw eigen kunstwerk biedt diverse voordelen:

✔  U bezit een eigen digitale kopie.
✔  Als u het origineel verkoopt, heeft u het werk toch nog digitaal in uw bezit.
✔  U kunt het digitale bestand gebruiken voor het laten maken van hoogwaardig full-color drukwerk, reproducties en Fine-Art Giclée kunstdrukken.
✔  In geval van schade of diefstal heeft u toch nog een eigen digitale referentie.
✔  Het bestand kunt u gebruiken voor archivering, detailonderzoek of verzekeringdossiers.
✔  Hoogwaardige representatieve afbeeldingen voor op de website of catalogi.
✔  Digitaliseren voor NFT.
 

Onze tevreden klantenkring bestaat voornamelijk uit gerenommeerde Musea, Kunstenaars, Galeries, Antiquairs, Uitgeverijen, Industrie, Gemeente Archieven en Collecteurs uit binnen- en buitenland. Maar ook particulieren zijn uiteraard welkom.
Wij zijn trots op al onze klanten en stemmen onze diensten dan ook helemaal af op ieders specifieke wensen.

Er zijn heel veel toepassingen mogelijk. Zo kunt u denken aan Schilderijen, Etsen, Potloodtekeningen, Zeefdrukken, Steendruk (litho’s), Illustraties , Aquarellen , Landkaarten, Gravures, Geschriften, Iconen, Antiek, Stoffen , Panelen, Kunstcollecties , Glasnegatieven, Etnografica, Antiquariaat, Prenten, Wandkleden, Tapijten, Metalen, Stenen, Sculpturen, Archeologie, Boeken, Kunstboeken, Verzamelingen, Relikwieën, Archiefbeelden, Cultureel erfgoed.
voorbeeld van een aquarel
VOORBEELD
Close-up uit een gedigitaliseerde aquarel.
Klik op afbeelding voor ware grootte.
voorbeeld Gouache

VOORBEELD
Close-up uit een gedigitaliseerde gouache.
Klik op afbeelding voor ware grootte
De textuur van het schilderij met de bloemen is hier goed zichtbaar
Techniek:
We maken gebruik van professionele state-of-art apparatuur die werkelijk de kleinste details kan vastleggen van het kunstwerk. Tot de fijnste penseelstreek. Maar ook de stofuitdrukking van de ondergrond (doek, papier, hout etc).
We beoordelen hoe het origineel is opgebouwd en bepalen dan hoe het verder gedigitaliseerd gaat worden.
De belichting kan volledig gecontroleerd worden afgestemd op originelen met een bijzondere oppervlaktestructuur zoals bij olieverf en gouache kunstwerken. Onze Fine-Art scanner zorgt hier voor een perfect egale uitlichting van het origineel door volledig computergestuurde lichtmeting. Dus geen lichtafval in de randen en hoeken en een optimale scherpte!
Voor afwijkende kunstwerken of waar bijzondere uitlichting nodig is, gebruiken we ook wel een speciale reproductiecamera met zeer hoge resolutie waarmee we ook de belichting volledig in controle hebben.
Zo kunnen we het kunstwerk vanuit iedere gewenste hoek uitlichten waarmee je echt specifieke diepte kan creëren of ongewenste reflecties vermijden.
Er wordt bijvoorbeeld kritisch gekeken naar de textuur van het origineel (zie afbeelding links). Hierbij speelt de juiste belichting een zeer crusiale rol. De opstaande randen van penseelstreken krijgen hierdoor een mooie schaduw (3D weergave). De scan bereikt deze bedrieglijk echte plasticiteit door kleine maar duidelijk herkenbare schaduwen die dankzij de speciale verlichting virtueel worden "meegescand". Dit maakt het mogelijk om resultaten te produceren die er echt uitzien, juist door de structuren. Ieder origineel is anders en daarom is er dan ook iedere keer weer een andere digitaliseringstechniek nodig voor een optimaal resultaat. Een olieverf schilderij is bijvoorbeeld heel anders dan een acryl schilderij en de delicate transparantie van een aquarel mag natuurlijk niet verloren gaan.
Schilderijen hoeven niet uit de lijst worden gehaald en er kan ook zonder problemen door glas heen worden gescand zonder reflecties of schaduwen. Er wordt altijd contactloos gescand dus geen aanraking met het oppervlak!

Het digitaliseren van uw kunstwerken wordt uitgevoerd minimaal in een optische resolutie van 300 ppi. Geleverd in 16 bit ProPhoto RGB kleurruimte. Hiermee worden digitale bestanden verkregen op ware grootte (1:1) in superieure kwaliteit en de meest perfecte kleurweergave. Deze kunt u ook op ware grootte laten afdrukken. Veel hogere resoluties zijn overigens ook mogelijk.
Zo is het mogelijk om een klein kunstwerk sterk te vergroten zonder verlies van kwaliteit.
We werken volgens de laatste NIDF-norm. Onze Eizo-monitoren en scanners worden regelmatig volgens geldende gestandaardiseerde ISO normen hardwarematig gekalibreerd.
U krijgt hierdoor gegarandeerd een perfecte digitale versie van het originele kunstwerk. Dat is zeer belangrijk voor als u het later gaat laten afdrukken. De afdruk zal gelijk zijn aan het origineel en het digitale bestand.
REPRODUCTIES - BESTELLEN
Speciale printer met pigmentinkten voor het maken van hoogwaardige giclée reproducties
Giclée reproducties
Naast het digitaliseren van uw kunstwerk kunnen we ook zorg dragen voor hoogwaardige Giclée reproducties.
Dit is het beste alternatief voor uw originele kunstwerken.
Met iedere nieuwe klant bespreek ik graag de papierkeuze of het canvasdoek om te begrijpen wat er van de reproducties wordt vereist.
Mede door kennis en ervaring kan ik de juiste feedback geven en de kunstenaar betrekken bij het verdere reprografische proces.
Wat dat betreft zijn er diverse mogelijkheden waarvan we er enkele bespreken die heel populair zijn.

Hahnemühle Photo Rag®
Dit is het populairste papier bij fotografen voor het printen van fine-art.
Het gladde oppervlak en de structuur maken Photo Rag® breed inzetbaar en ideaal voor zowel kleur als zwart/wit foto’s en art reproducties met een diepe zwarting. Het is een natuurlijk wit papier met een zeer fijne structuur en gemaakt van 100% katoenvezel. Bevat geen chemische toevoegingen en is hierdoor zuurvrij en pH-neutraal en zeer goed waterbestendig.
Door een unieke druktechniek met 12 speciale pigmentinkten wordt een zeer lange houdbaarheid van de kleuren gegarandeerd! Door de enorme kleurruimte worden de kleinste kleurschakeringen op dit 308 grm. handgeschepte katoenen kunstdrukpapier zichtbaar. Naast deze zijn er nog diverse verschillende typen papier van dit merk verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met specifieke structuur of natuurlijke vezels. Perfect dus voor hoogwaardige reproducties (Giclée) in museumkwaliteit van uw kunstwerk. Bekijk en lees hier verder de specificaties van diverse andere populaire papiersoorten en laat je inspireren. Je kunt hier ook zelf eenvoudig een bestelling doen voor hoogwaardige giclées van eigen bestanden.

ALU-Dibond-Hahnemühle
Voor een moderne en strakke uitstraling. Het hierboven genoemde, exclusieve kunstpapier wordt geplakt op een 3 mm. aluminium plaat (Dibond).
Dit materiaal is volledig vormvast en garandeert zo de duurzaamheid. Het wordt geleverd inclusief een stevig ophangsysteem. U kunt het zo direct ophangen.

Canvasdoek-Fine ArtCanvas reproducties Fine-Art op spieraam
Bijzonder mooi is om uw kunstwerken te laten reproduceren op Fine-Art Canvas (geeft de indruk van een acryl- olieverfschilderij). Prints op dit materiaal garanderen een bijzonder authentiek effect met heldere kleuren en een hoge intensiteit van zwart. Canvas is een stevig weefsel dat traditioneel gemaakt is van katoen en hennepvezels van ca 340 grm. Deze wordt voorzien van een UV bestendige coating en gaat levenslang mee. Het doek wordt opgespannen op een 20mm of 40mm dik houten spieraam (PEFC keurmerk). Dit spieraam trekt niet krom (speciaal verlijmde houtdelen) en staat garant voor jarenlang kijk plezier.

Foto op ALU-Dibond
De foto krijgt met dibond een moderne uitstraling! Dibond is krimp en rekvrij en een oersterk materiaal. Wij ontwikkelen je foto op 220 grams, hoogwaardig, fotopapier. Dit geeft de mooiste kleurweergave, de diepste zwarting en weergave van de allerfijnste details. Vervolgens krijgt je foto nog een UV-beschermend laminaat. De foto op dibond wordt geleverd met aan de achterzijde een aluminium ophangprofiel. Zo lijkt het of je foto aan de wand zweeft.
Of de afbeelding nu in kleur of zwart-wit is, Alu-Dibond geeft jouw afbeelding een unieke uitstraling.
Foto op ALU-Dibond is leverbaar in : glans, zijdeglans en mat.

Fine Art print tussen Dibond en Acrylglas

ALU-Dibond-Acryl
Dit is met recht een van de meest populaire wanddecoraties onder vakfotografen, kunstenaars en expositiehouders.
De print wordt op hagelwit PhotoArt Satin® 270 grm. papier afgedrukt. Dit nieuwe papier is met de wensen en verwachtingen van veeleisende professionele fotografen ontwikkeld en het heeft een uitstekende levensduur en toont uitzonderlijk diepe zwarttinten en geweldige schaduwdetails. In plaats van een print van uw foto te gebruiken, ontwikkelen we uw foto met de grootste zorg en plaatsen het vervolgens achter het plexiglas. Dit zorgt voor een veel hogere kwaliteit dan de foto direct te printen op het plexiglas of het aluminium achter het plexiglas. Met een glanzende (of anti reflex, mat) plaat plexiglas creëert u een verbazingwekkende diepte in uw foto en worden kleuren en details versterkt. Zowel het Dibond als het acrylglas is 3 mm. dik. Het plexiglas dat verlijmd wordt aan de foto, is bewerkt met een coating die beschermt tegen UV straling en krassen. Kan ook (optioneel) geleverd worden met museumglas. Geleverd met robuust "zwevend" ophangsysteem.
                             
Reproductie op rijstpapier afdrukken

Hahnemühle
Fine-Art Rice
Een bijzonder specialisme is het digitaliseren-reproduceren van kunstwerken op rijstpapier.
Hier wordt net als bij aquarellen rekening gehouden met de transparantie van de verf/inkt.
De specifieke papiervezel van het rijstpapier moet hierbij liefst zichtbaar behouden blijven.
Het Hahnemühle Rice Paper is een ultralicht Fine-Art papier en gemaakt is van 100% cellulose. Het witte, licht getextureerde papier bevat geen optische witmakers, maar door de subtiele lijnen en het zachte gevoel valt dit papier echt op. De matte premium inkjetcoating produceert uitstekende afdrukresultaten met levendige kleuren, diepzwart en een perfecte reproductie van de details. Dit papier is ideaal voor de reproductie van oude documenten en Aziatische schildertechnieken. Het zuur- en lignine-vrije FineArt-inkjetpapier voldoet aan de hoogste eisen en heeft een lange levensduur.


Hahnemuhle papier
Voorwaarden voor een uitstekende reproductie
Nadat er een perfecte opname is gemaakt van het originele kunstwerk moet er nog veel gecorrigeerd worden voor er een goede reproductie van gemaakt kan worden. Dit omdat de camera/scanner de kleuren net even anders “ziet” dan onze ogen. Verschillende soorten verf met hun unieke eigenschappen,Kleurproef om te kunnen vergelijken en zonodig aanpassen weerkaatsen op hun eigen wijze het licht. Hier door krijg je verschillen. Olieverf reflecteert het licht anders dan bijvoorbeeld acrylverf. Dat komt vooral omdat olieverf vaak transparant is. Een schilderij in olieverf is altijd opgebouwd uit meerdere lagen.
Wij interpreteren dit met onze ogen anders dan de camera of scanner. Daardoor levert dit vaak een ander beeld op dan wij met onze ogen zien.
De digitale nabewerking wordt uitgevoerd op een gekalibreerde Eizo monitor. Het schilderij wordt vergeleken met de registratie zoals we die zien op de monitor.
Als we na de nodige correcties het perfecte beeld hebben, is het advies om eerst een kleine kleurproef (hard-proofing) te laten maken op de gewenste ondergrond, bijv. kunstpapier of canvas. Zodoende kunnen er naderhand nog aanpassingen worden gemaakt op afwijkingen in kleur en uitvoering zodat de reproductie straks het origineel zo exact mogelijk benadert. Dat voorkomt achteraf teleurstellingen. De gegevens van deze drukproef worden na akkoord opgeslagen in de digitale master.
Zo zullen toekomstige herdrukken altijd het zelfde resultaat geven. Informeert u naar de mogelijkheden en de kosten.
Persoonlijk advies en service
Digital-Scan biedt u persoonlijk advies en service over het digitaliseren van kunstwerken en het laten reproduceren hiervan. Naast het digitaliseren is het mogelijk om diverse aanpassingen te laten doen aan uw kunstwerk. Bijv. het laten weg retoucheren van een handtekening, een specifieke uitsnede laten maken uit het werk of misschien het laten weghalen van beschadigingen of andere elementen uit het kunstwerk.

Voor uw reproducties wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde printtechnieken op uitsluitend de beste materialen. Alleen op die manier krijgt u een perfecte reproductie van uw kunstwerk. Iedere opdracht is maatwerk. Zo kan ik u ook van advies dienen over het materiaal dat u het best kan gebruiken voor een bepaalde reproductie of de afwerking hiervan. Op die manier krijgt u de best mogelijke hoogwaardige afdrukken voor uw expositie!
Wij werken met een fantastisch vakteam om alles perfect af te leveren.
Printing On Demand Giclées
Het is mogelijk om eerst losse reproducties of kleine oplagen te bestellen. U hoeft dus niet een hele oplage in een keer aan te schaffen.
Dit wordt Printing On Demand genoemd. Dus gewoon eerst één exemplaar bestellen en pas na verkoop hiervan weer een nieuwe bestellen. Dat kan ook in combinatie met een Certificaat van Echtheid. Zo loopt u minder financieel risico!
Er zal geen verschil zitten in de kwaliteit van de afdrukken. Zelfs als er langere tijd tussen de bestellingen zit.
Digitaliseren voor NFT
Het zal niemand zijn ontgaan dat er iets bijzonders is gebeurd op de kunstmarkt. De termen NFT en blockchain zoemen rond. Maar wat is dit nu precies? De laatste tijd krijgen we steeds vaker vragen om te digitaliseren voor NFT gebruik. Uiteraard is dat mogelijk. Misschien dan eerst even een uitleg wat NFT nu eigen inhoudt. NFT staat voor [...]  Lees u verder.
Disclaimer/let op
De reproducties worden met de grootste zorg vervaardigd door een gerenommeerd bedrijf dat voor Digital-Scan de drukwerkzaamheden uitvoert. Als u er voor kiest geen proefafdruk te laten maken, aanvaardt Digital-Scan geen enkele aansprakelijkheid voor afwijkingen in bijvoorbeeld helderheid/kleur, in de uiteindelijke reproducties op welk materiaal dan ook. Het is dus uiterst belangrijk eerst een proefdruk te laten maken als u gebruik wenst te maken van deze service.
Certificate of Authenticity
U wilt misschien van uw kunstwerk een editie van beperkte oplage uitbrengen? Daarbij zoekt u een mogelijkheid om uw klanten een bewijs van echtheid te geven bij elke Fine Art Print uit uw editie [...]  leest u verder.
Eigen bestanden aanleveren en bestellen
Uiteraard kunt u natuurlijk ook zelf digitale bestanden aanleveren om afdrukken te bestellen. Voordat u dit gaat doen is het raadzaam een prijsopgave te laten maken en te informeren naar de mogelijkheden. Om zelf een bestelling te doen bezoekt u de pagina Fine-Art prints bestellen.

Mogelijk dat u niet meer over uw originele kunstwerken beschikt. Maar u heeft misschien nog wel kleinbeeld/grootbeeld dia’s/negatieven of vlakfilms (4x5”of 8x10”) hiervan. Deze kunnen we in een hoge resolutie digitaliseren zodat u er later mooie reproducties van kan laten afdrukken. Hoe dat in z’n werk gaat kunt u lezen op de pagina Pro-Scan.


Wat zijn de kosten voor digitaliseren en reproducties?  Vraag dan nu uw offerte aan.

Speciale wensen kunt u ook in het formulier kwijt of per email, maar wij staan u natuurlijk graag te woord om u van een goed advies te voorzien of als u uw wensen wilt toelichten.
Maakt u hiervoor gerust een afspraak.
We zijn bereikbaar op 06-27205523.  
Een offerte / prijsopgave is altijd geheel vrijblijvend en 30 dagen geldig.
We horen graag van u!


Vanzelfsprekend worden uw kunstwerken altijd zorgvuldig en discreet behandeld.
Als u kunstwerken verstuurd of laat ophalen, verpak deze dan goed.
Dat kan bijvoorbeeld met noppenfolie, beschermhoeken, tekenmappen en kokers.
We kunnen uw kunstwerken tegen betaling bij u ophalen en weer terugbrengen.
De voorwaarden vindt u op de pagina werkwijze.

CONTACT

Digital-Scan
De Terrassen 32
7325 JD
Apeldoorn
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Bezoeken op afspraak

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Bezoeken op afspraak

Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 18:00 uur
Weekend gesloten

Bezoeken alleen op afspraak

Copyright © 2005 - 2024 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan
Terug naar de inhoud