Home Professionele, hoogwaardige scans van dia's, negatieven, foto's, smalfilm 8mm, kunstwerken, aquarellen, etsen

Brengt het verleden in het heden

met het oog op de toekomst

Scherp in


Kwaliteit

Prijs

Service

CONTACT


Digital-Scan

De Terrassen 32

7325 JD

Apeldoorn

M: 06-27205523

E: info@digital-scan.nl

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m vrijdag

09:00 - 18:00 uur

Bezoeken op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten

DOWNLOADS


INFORMATIE


Wie zijn wij

Werkwijze

Digitaliseren

PRO-SCAN

Vrijblijvende offerte

Contact

Referenties en links

I-Flipbook

Copyright © 2005 - 2020 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan

CONTACT

Home | Werkwijze | Digitaliseren | PRO-SCAN | Fotoretouche | Contact | Nieuwsitems

      TIP


Opdrachtformulier


Prijslijst


Algemene Voorwaarden - AVG

LAATSTE NIEUWS


Techniek:


We maken gebruik van professionele state-of-art apparatuur die werkelijk de kleinste details kan vastleggen van het kunstwerk maar ook de stofuitdrukking van de ondergrond (doek, papier, hout etc).

We beoordelen hoe het origineel is opgebouwd en bepalen dan hoe het verder gedigitaliseerd gaat worden.

De belichting kan volledig gecontroleerd worden afgestemd op originelen met een bijzondere oppervlaktestructuur zoals bij olieverf en gouache kunstwerken. Onze Fine-Art scanner zorgt hier voor een perfect egale uitlichting van het origineel door volledig computergestuurde lichtmeting. Dus geen lichtafval in de randen en hoeken en een optimale scherpte!

Voor afwijkende kunstwerken of waar bijzondere uitlichting nodig is, gebruiken we ook wel een speciale reproductiecamera met zeer hoge resolutie waarmee we ook de belichting volledig in controle hebben. Zo kunnen we het kunstwerk vanuit iedere gewenste hoek uitlichten waarmee je echt specifieke diepte kan creëren of reflecties vermijden.
 

Er wordt bijvoorbeeld kritisch gekeken naar de plasticiteit van het origineel (zie afbeelding links). Hierbij speelt de juiste belichting een zeer belangrijke rol. Ieder origineel is anders en daarom is er dan ook iedere keer weer een andere digitaliseringstechniek nodig voor een optimaal resultaat. Een olieverf schilderij is bijvoorbeeld heel anders dan een acryl schilderij en de delicate transparantie van een aquarel mag natuurlijk niet verloren gaan.

Schilderijen hoeven niet uit de lijst worden gehaald en er kan ook zonder problemen door glas heen worden gescand zonder reflecties of schaduwen. Er wordt altijd contactloos gescand dus geen aanraking met het oppervlak!


Het digitaliseren van uw kunstwerken wordt uitgevoerd in een hoge optische resolutie van 300 ppi. Hiermee worden digitale bestanden verkregen op ware grootte (1:1) in superieure kwaliteit. Deze kunt u ook op ware grootte laten afdrukken. Veel hogere resoluties zijn ook mogelijk. Zo is het mogelijk om een klein kunstwerk sterk te vergroten zonder verlies van kwaliteit.

We werken volgens de laatste NIDF-norm. Onze monitoren en scanners worden regelmatig volgens geldende gestandaardiseerde normen hardware- en softwarematig gekalibreerd.

U krijgt hierdoor gegarandeerd een perfecte digitale versie van het originele kunstwerk. Dat is zeer belangrijk voor als u het later gaat laten afdrukken. De afdruk zal gelijk zijn aan het origineel en het digitale bestand.

Hoogwaardige Glicée reproducties


Naast het digitaliseren van uw kunstwerk kunnen we ook zorg dragen voor hoogwaardige Glicée reproducties.

Dit is het beste alternatief voor uw originele kunstwerken.

Wat dat betreft zijn er diverse mogelijkheden waarvan we er enkele bespreken die vaak worden gekozen.
Een digitaal bestand van uw eigen kunstwerk biedt diverse voordelen:


  

Onze tevreden klantenkring bestaat voornamelijk uit Musea, Kunstenaars, Galeries, Antiquairs, Uitgeverijen, Industrie, Gemeente Archieven en Collecteurs. Maat ook particulieren zijn uiteraard welkom. Wij zijn trots op al onze klanten en stemmen onze diensten dan ook helemaal af op ieders specifieke wensen. Zie onze referenties.


Er zijn heel veel toepassingen mogelijk. Zo kunt u denken aan Schilderijen, Etsen, Potloodtekeningen, Zeefdrukken, Steendruk (litho’s), Illustraties , Aquarellen , Landkaarten, Gravures, Geschriften, Iconen, Antiek, Stoffen , Panelen, Kunstcollecties , Glasnegatieven, Etnografica, Antiquariaat, Prenten, Wandkleden, Tapijten, Metalen, Stenen, Sculpturen, Archeologie, Boeken, Kunstboeken, Verzamelingen, Relikwieën, Archiefbeelden, Cultureel erfgoed.

Prijzen  digitaliseren

Optioneel:Vanzelfsprekend worden uw kunstwerken altijd zorgvuldig en discreet behandeld. Meer uitleg vindt u op de pagina werkwijze.


Indien u direct vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u altijd telefonisch of per email contact opnemen.

We kunnen uw kunstwerken tegen betaling ook bij u ophalen en weer terugbrengen. Informeert u naar de mogelijkheden.


Mogelijk dat u niet meer over uw originele kunstwerken beschikt. Maar u heeft misschien nog wel kleinbeeld/grootbeeld dia’s/negatieven of vlakfilms (4x5”of 8x10”) hiervan. Deze kunnen we in een hoge resolutie digitaliseren zodat u er later mooie reproducties van kan laten afdrukken. Hoe dat in z’n werk gaat kunt u lezen op de pagina Pro-Scan.

Eigen bestanden aanleveren


Uiteraard kunt u natuurlijk ook zelf digitale bestanden aanleveren om afdrukken te bestellen. Voordat u dit gaat doen is het raadzaam een prijsopgave te laten maken en te informeren naar de mogelijkheden.

Hoe u verder te werk moet gaan leest u op “aanleveren”.

Fine-Art gliceé printen

Speciaal voor de vakfotograaf of kunstenaar zijn afdrukken op Hahnemühle Photo

Rag Bright White papier bijzonder populair. Het heeft een fluweelachtige oppervlaktestructuur met een mooie matte flair. Door een unieke druktechniek met

12 speciale pigmentinkten wordt een zeer lange houdbaarheid van de kleuren gegarandeerd! Zelfs de kleinste kleurschakeringen worden op dit 310 grm. handgeschepte katoenen kunstdrukpapier zichtbaar.

Ook in zwart-wit biedt dit de beste voorwaarden.

Perfect dus voor hoogwaardige reproducties (Glicée) in museumkwaliteit van uw kunstwerk.


ALU-Dibond-Hahnemühle. Voor een moderne en strakke uitstraling. Het hierboven genoemde, exclusieve kunstpapier wordt geplakt op een 3 mm. aluminium plaat (Dibond). Dit materiaal is volledig vormvast en garandeert zo de duurzaamheid. Het wordt geleverd inclusief een stevig ophangsysteem. U kunt het zo direct ophangen.


Bijzonder mooi is om uw kunstwerken te laten afdrukken op fine-art canvasdoek (geeft de indruk van een acryl- olieverfschilderij). Prints op dit materiaal garanderen heldere kleuren en een hoge intensiteit van zwart. Uw kunstwerk wordt geleverd op doek met een dicht geweven katoenvezel van hoogwaardige kwaliteit. Deze wordt voorzien van een UV bestendige coating en gaat levenslang mee. Het doek wordt op een houten spieraam gespannen zoals een schilderij inclusief ophangsysteem.


ALU-Dibond-Acryl is met recht een van de meest populaire wanddecoraties onder vakfotografen, kunstenaars en expositiehouders. Hier wordt niet direct op het materiaal acrylglas geprint. De print wordt op hagelwit PhotoArt Satin® 270 grm. papier afgedrukt. Deze fotoafdruk wordt vervolgens gefixeerd tussen dibond en acrylglas met een speciale lijmtechniek. Het acrylglas versterkt de intensiteit van de kleuren en creëert een indrukwekkende dieptewerking. Zowel het Dibond als het acrylglas is 3 mm. dik. Geleverd met robuust ophangsysteem.


Prijzen van al deze prints op aanvraag
Schilderijen, aquarellen etc. scannen en digitaliseren


Uw kunstwerken professioneel laten digitaliseren hoeft zeker geen kostbare aangelegenheid te zijn. Digital-Scan bewijst dat u.

Bij het reproduceren en digitaliseren van kunstwerken zoals schilderijen, aquarellen en potloodtekeningen wordt bijzonder veel aandacht besteed. Uiteraard omdat het meestal om kwetsbare, unieke afbeeldingen gaat.

Even snel een foto maken is geen optimale manier om een goede reproductie te maken van kunst. Zonder de juiste kennis van zaken verkrijgt u geen goede resultaten. Het is namelijk heel moeilijk om een schilderij egaal uit te lichten en dan de problemen die je krijgt met reflecties, onvoldoende dieptescherpte en te lage resolutie. Verder is het ook belangrijk dat de kleuren en de details zo consistent en exact mogelijk worden overgebracht. Onze specialistische apparatuur is in staat om alle details en de textuur van het origineel perfect te reproduceren.Persoonlijk advies en service


Digital-Scan biedt u persoonlijk advies en service over het digitaliseren van kunstwerken en het laten reproduceren hiervan. Naast het digitaliseren is het mogelijk om diverse aanpassingen te laten doen aan uw kunstwerk. Bijv. het laten weg retoucheren van een handtekening, een specifieke uitsnede laten maken uit het werk of misschien het laten weghalen van beschadigingen of andere elementen uit het kunstwerk.


Voor uw reproducties wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde printtechnieken op uitsluitend de beste materialen. Alleen op die manier krijgt u een perfecte reproductie van uw kunstwerk. Iedere opdracht is maatwerk. Zo kan ik u ook van advies dienen over het materiaal dat u het best kan gebruiken voor een bepaalde reproductie of de afwerking hiervan. Op die manier krijgt u de best mogelijke hoogwaardige afdrukken voor uw expositie!

Wij werken met een fantastisch vakteam om alles perfect af te leveren.


Certificate of Authenticity

U wilt misschien van uw kunstwerk een editie van beperkte oplage uitbrengen? Daarbij zoekt u een mogelijkheid om uw klanten een bewijs van echtheid te geven bij elke Fine Art Print uit uw editie > leest u verder.

ALU-Dibond-Acryl Musea waardige kwaliteit! Fine-Art print service

Close-up uit een gedigitaliseerde aquarel.

Klik op afbeelding voor ware grootte [kan even duren].

Close-up uit een gedigitaliseerde gouache.

Klik op afbeelding voor ware grootte [kan even duren].

  VOORBEELDEN SCAN VAN AQUAREL

EN GOUACHE