Brengt het verleden in het heden

met het oog op de toekomst

CONTACT


Digital-Scan

De Terrassen 32

7325 JD

Apeldoorn

M: 06-27205523

E: info@digital-scan.nl

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m vrijdag

09:00 - 18:00 uur

Bezoeken op afspraak

Zon- en feestdagen gesloten

            DOWNLOADS


INFORMATIE


Wie zijn wij

Werkwijze

Digitaliseren

PRO-SCAN

Vrijblijvende offerte

Contact

Referenties en links

I-Flipbook

Copyright © 2005 - 2021 | Alle rechten voorbehouden Digital-Scan

CONTACT

Home | Werkwijze | Digitaliseren| PRO-SCAN | Fotoretouche | Contact | Nieuwsitems

      TIP


Opdrachtformulier


Prijslijst


Algemene Voorwaarden - AVG

LAATSTE NIEUWS

Scherp in


Kwaliteit

Prijs

Service

Wat is een Giclée?

Een giclée is een in de Verenigde Staten ontwikkelde nieuwe druktechniek met behulp van een inkjetprinter. Zij wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term giclée is afgeleid van het Franse werkwoord “gicler”, dat stralen of vernevelen betekent. In deze druktechniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukprocedé.


Deze hoge kwaliteit kan worden verkregen door:


– Hoogwaardig papier of canvasdoek.

– Een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten.

– Een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd.


Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 70 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken. Een goede giclée is vaak nauwelijks van het origineel te onderscheiden en kan in een beperkte oplage worden uitgegeven. Deze giclées kunnen dan worden voorzien van een gesigneerd Certificaat van Echtheid.

Voor het vervaardigen van een giclée moet het werk allereerst “gedigitaliseerd” worden. Dan is het ook mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat op een beeldscherm wordt ontworpen en waarvan enkel een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst. Indien een digitaal werk niet in oplage maar slechts éénmaal wordt afgedrukt spreken we van een monogiclée.

Kunstenaars willen met hun kunst meer mensen bereiken dan alleen diegenen die hun originele werk kopen. Logisch. Ze kiezen daarbij natuurlijk voor een reproductiemethode die het oorspronkelijke gevoel van het origineel optimaal overbrengt. Met een giclée kan dat, want deze vormt een kunstreproductie die in bijna niets onderdoet voor het origineel. Behalve dan dat ze een stuk betaalbaarder is. Giclées vormen dan ook het perfecte alternatief voor een origineel kunstwerk.


Bron: WikipediaTerug